Ingrediencie
- 400 g Lístkové cesto
- 6 KS Vaječný bielok
- 250 g Cukor práškový
- 1 KS Vaječný žĺtok (na potretie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto tak, aby sme mali cca 20 cm dlhé a 4cm široké pásiky, ktoré si nakrájame radielkom. Predtým, ako urobíme pásiky, cesto si celé potrieme žĺtkom, lepšie sa potom dáva na kovové trubičky a vidličkou si cesto popicháme. Kovové trubičky si ale najskôr z vonkajšej strany potrieme olejom, aby nám potom upečené šamrole išli ľahšie dole.
-
Krok 2.
Na plech si dáme papier na pečenie a naň ukladáme trubičky obalené lístkovým cestom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme dovtedy, kým cesto nieje dozlatista upečené. Keď sú trubičky upečené, vyberieme z rúry a sťahujeme ich z kovových trubičiek ešte za horúca. Ja mám na rukách rukavice na pečenie.
-
Krok 3.
Medzitým ako sa trubičky pečú, nad parou (v hrnci je zovretá voda a na ňom položený druhý hrniec) si vyšľaháme z bielkov a preosiateho cukru tuhý sneh. Cukrárenským vrecúškom striekame sneh do trubičiek z oboch strán. Naplnené trubičky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)