Syrovo smotanové cestoviny so šunkou
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.05.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 400 g Cestoviny (penne alebo motýliky)
- 1 KS Cibuľa (väčšia alebo 2 menšie)
- 3 strúčik Cesnak
- 200 g Šunka (podľa vlastného výberu)
- 150 g Tavený syr
- 1 plechovka Šampiňóny
- 1 plechovka Kukurica
- 1 plechovka Hrášok
- 2 ČL Soľ (podľa potreby)
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Farebné korenie (najlepšie priamo z mlynčeka )
- 1 štipka Bazalka (sušená alebo čerstvá)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Začiatok klasicky ako vždy - na rozohriatom oleji si speníme nakrájanú cibuľku. Pridáme šunku. Tú sme si ešte v obchode nechali narezať na plátky a pred varením sme si ju nakrájali na kocky cca 1x1 cm. Pridáme pretlačený cesnak a opražíme. Dávame však pozor aby nám šunka veľmi neprilipla na hrniec. Ak sa tak deje, trošilinku podlejeme vodou.
-
Krok 2.
Na druhej panvičke si na masle opražíme scedené šampiňóny. Pozor však ! Tie počas praženia radi strieľajú, preto ak ich nechceme mať po celej kuchyni, panvičku prikryjeme a za občasného miešania, ich troška podusíme. Do pripraveného základu z cibuľky, šunky a cesnaku vylejeme smotanu a pridáme syr. Syr necháme pekne rozpustiť a celé troška prevrieť. Asi po 10. minútach tam šupneme hotové šampiňóny, kukuricu a hrášok (ak niečo z toho nemáte radi, kľudne to môžete vynechať). Mierne osolíme, okoreníme korením a bazalkou a povaríme.