5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Michaela Kubáňová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 6 KS Zemiaky (veľké)
- 150 g Bryndza
- 150 g Slanina
- 150 g Jarná cibuľka
- 100 g Syr (karička)
- 6 štipka Čierne korenie
- 200 g Syr (tvrdý, strúhaný)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V osolenej vode si uvaríme 6 stredných zemiakov v šupke. Vychladnuté zemiaky prekrojíme, vydlabeme stred, vyberieme a odložíme do misky. Na panvičke si opečieme na drobno pokrájanú slaninu s jarnou cibulkou. Vydlabané stredy zeniakov zmiešame s bryndzou, karičkou pridáme slaninku ,čierne mleté korenie a štipku soli. Zemiaky naplníme zmesou dáme na vrch strúhaný syr a pečieme cca 15 minút -180 stupňov .Ozdobíme vňaťkou.