Príprava: 35 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Ingrediencie
- 15 PL Múka hladká
- 1 KS Karfiol
- 50 g Eidam tehla
- 2 KS Vajce slepačie
- 100 g Strúhanka
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Olej (na pečenie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Čerstvý karfiol zbavíme listov, hlúbiku a umyjeme pod studenou vodou. Nastrúhame si syr a zmiešame so strúhankou. Vajíčka rozmiešáme v osobitnej miske alebo na tanieri.
-
Krok 2.
Očistený karfiol uvaríme v solenej vode s trochou rasce do polomäkka. Uvarený karfiol potom necháme vychladnúť.
-
Krok 3.
Uvarený a vychladnutý karfiol nasekáme na drobno do misy, osolíme a opepríme. Pridáme rozmiešané vajíčka a múku. Všetko spojíme v nie veľmi tuhé cestíčko a tvoríme malé placky, ktoré obalijeme v strúhanke a opekáme na rozohriatej panvici. Pečieme do zlatistá
-
Krok 4.
Ako prílohu môžme podávať varené zemiaky a zeleninový šalát. Prípadne tatársku omáčku alebo nejaký dresing.