Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Ingrediencie
- 6 KS Zemiaky
- 3 KS Vajce
- 4 PL Múka hladká
- 2 KS Cibuľka lahôdková (s vňaťou)
- 1 KS Červená paprika sladká
- 100 g Eidam tehla
- 6 plátok Syr cheddar
- 250 g Kyslá smotana
- 2 ČL Soľ
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 100 ml Olej (na vyprážanie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Tvrdý syr eidam, papriku a cibuľku si nakrájame na malé kocky. Očistené zemiaky nastruháme a pridáme nakrájané ingrediencie. Pridáme vajíčka, múku, pretlačený cesnak a soľ a korenie. Všetko spolu dobre rozmiešame.
-
Krok 2.
Smažíme na panvičke s rozohriatým olejom do zlatistá z oboch strán. Keď sú placky upečené, na teplé ešte dáme plátok cheddaru, prípadne aj iný syr podľa vlastného výberu.
-
Krok 3.
Tesne pred podávaním dozdobíme kyslou smotanou a nakrájanou cibuľkou. Dobrú chut :)