Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Pirohy
- 200 ml Smotana na varenie
- 3 kocka Tavený syr (napr.syrokrém)
- 100 g Slanina
- 1 štipka Pažítka (najlepšie čerstvá)
- 1 štipka Bazalka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
To najdôležitejšie pre mňa je samotná omáčka. Najprv si nakrájam slaninku (každý koľko chce), na panvici upražím ona už sama pustí masť. Hneď ako sú fajné hnedé napohľad chrumkavé ich prehodím do pohára aj s masťou.
-
Krok 2.
Na relatívne čistú ale mastnú panvicu dávam v pohode smotanu na varenie. Keď je smotana horúca pridávam cca 2-3 kocky syrokrému. Miešam kým sa nerozpustí na slabom ohni. Pridávam malú štipku (ale ozaj malú majorán) a štipku bazalky. Do vriacej a osolenej vody dávam pirohy a občasne miešam aby sa mi neprichytávali o dno hrnca.