Halušky s kyslou kapustou
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18
4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 5 KS Zemiaky
- 200 g Múka polohrubá
- 1 ČL Soľ (podľa chuti a potreby)
- 1 KS Cibuľa
- 2 plátok Slanina
- 200 g Kapusta kyslá
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme soľ a výberovú múku podľa hustoty aby sa nám halušky nerozvarili.
-
Krok 2.
Na oleji opražíme cibuľku pridáme kyslú kapustu, trošku osolíme a okoreníme čiernym korením. Keď sú halušky uvarené scedíme ich a premiešame k nim udusenú kapustu.