Recept
Komentár kuchára
Kurací šalát je klasikou, ktorú pozná každý. Väčšinou si ho predstavíme s majonézou a poriadnou dávkou kalórií. Ja som sa rozhodol pripraviť ho ľahšie – s jogurtovým dresingom, čerstvou zeleninou a šťavnatým kuracím mäsom. Výsledok je svieži, chutný a ideálny ako hlavný chod aj ľahká večera. Ukážem vám, že aj tradičný šalát môže byť fit.
Popis
Svieži a ľahký kurací šalát s jogurtovým dresingom. Rýchly zdravý recept plný zeleniny a bielkovín, hotový za 25 minút. Ideálny na obed či večeru.
Potrebujeme:
- 400 g Kuracie prsia recepty
- 1 KS Hlávkový šalát (rímsky alebo ľadový) recepty
- 1 KS Uhorka šalatová recepty
- 2 KS Paradajka recepty
- 1 KS Paprika červená recepty
- 100 g Kukurica (z konzervy) recepty
- 100 g Cherry paradajky recepty
- 2 PL Olej olivový recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 200 g Grécky jogurt recepty
- 1 PL Citrónová šťava recepty
- 1 ČL Horčica recepty
- 1 strúčik Cesnak recepty
- Pažítka (alebo kôpor) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
Na dresing
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Osoľte, okoreňte a sprudka orestujte na olivovom oleji do zlatista. Nechajte vychladnúť.
-
Krok 2.
Zeleninu umyte a nakrájajte: šalát natrhajte na kúsky, uhorku na kolieska, paradajky a papriku na kúsky, cherry paradajky na polovice.
-
Krok 3.
V mise premiešajte všetku zeleninu s kukuricou. V menšej miske si pripravte dresing: jogurt zmiešajte s citrónovou šťavou, horčicou, cesnakom a nasekanou pažítkou. Dochutíme soľou a korením.
-
Krok 4.
Do šalátu pridajte orestované kuracie kúsky, polejte dresingom a jemne premiešajte. Podávajte čerstvé s celozrnným pečivom alebo toastom.
Kuchár/ka
Manfréd Chutný je nadšenec modernej kuchyne, ktorý verí, že tradičné recepty môžu mať ľahšiu a zdravšiu podobu. V receptoch kombinuje čerstvé lokálne suroviny s tipmi, ako variť chutne, ale pritom vyvážene. Je autorom série Zdravé recepty na TopRecept.sk
Zobraz profil

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept